Αγιασμός και εγκαίνια σήμερα στο σχολείο μας

Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε φέτος με τη μεγαλύτερη επισημότητα. Στην τελετή χοροστάτησε ο νέος μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης συμπαραστατούμενος από τρεις κληρικούς. Επικεφαλής των επισήμων ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Θεοδωράκο και Τσαλίκη, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Κασουρίδη (πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου) και Γαλάνη (πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων στο σχολείο μας).

Από αριστερά ο κ. Τσαλίκης, ο κ. Θεοδωράκος, ο π. Ελευθέριος, ένας διάκονος, ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης, η διευθύντρια του σχολείου κ. Ρούτουλα, ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης και οι δημ. σύμβουλοι κ. Κασουρίδης και κ. Γαλάνη

Παρών στην εκδήλωση και ο τέως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, με μέριμνα του οποίου και δαπάνη της Υπηρεσίας του κατασκευάστηκαν τα γήπεδα που εγκαινιάστηκαν αμέσως μετά.

Ο πρώην Γ.Γ.Αθλητισμού κ. Συναδινός, τρίτος από αριστερά, με καθηγητές του σχολείου

Αρκετοί γονείς παρακολούθησαν την τελετή. Μεταξύ τους και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ο κ. Παχατουρίδης χαιρετά τους γονείς που παρευρέθηκαν

Μετά τον αγιασμό οι επίσημοι κατευθύνθηκαν προς τον χώρο των γηπέδων που μόλις χθες παρελήφθησαν από τον εργολάβο. Ο Δήμαρχος με τον Μητροπολίτη έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

Σ’ αυτή τη φάση ήταν παρούσα και η αντιδήμαρχος κ. Τσιώτα, που υποσχέθηκε να βοηθήσει στη λύση κάποιων μικροπροβλημάτων του χώρου.  Ο ενιαίος αθλητικός χώρος του σχολείου μας περιλαμβάνει ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης και ένα γήπεδο χειροσφαίρισης (χάντμπολ), που όμως γίνεται και γήπεδο ποδοσφαίρου 5 Χ 5.

Οι προδιαγραφές κατασκευής του δευτέρου επιτρέπουν τη μετατροπή του σε κλειστό γήπεδο σε μελλοντικό όμως χρόνο.

Μετά την αποχώρηση των επισήμων η διευθύντρια κ. Ρούτουλα καλωσόρισε τους μαθητές και στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε τμήματα, παρέλαβαν τα βιβλία τους και το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Η κ. Ρούτουλα ανάμεσα στους δύο υποδιευθυντές κ.Γκαλά και κ.Γερεντέ

Στο βίντεο του peristerinews.gr που ακολουθεί παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την τελετή στο σχολείο μας καθώς και στο γειτονικό 35ο Δημοτικό.

Spread the love