Τι πρέπει να προσέξουμε σχετικά με τον κορονοϊό

Τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιστροφή του παιδιού στο σχολείο σχετικά με τον κορονοϊό COVID 19

1. Βοηθάμε το παιδί να μάθει να πλένει τακτικά τα χέρια του για 20 δευτερόλεπτα και να χρησιμοποιεί συχνά αντισηπτικό διάλυμα, κατά προτίμηση το δικό του.

2. Του εξηγούμε ότι δεν πρέπει να αγγίζουμε το στόμα, τα μάτια και τη μύτη μας, όπως και ότι φτερνιζόμαστε και βήχουμε μόνο στον αγκώνα ή σε χαρτομάντηλο.

3.  Μαθαίνουμε στο παιδί ότι θα πρέπει να φορά πάντα προστατευτική μάσκα προστασίας με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία για COVID-19.

4. Προσπαθούμε να μάθουμε στο παιδί να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις και να αποφεύγει το συνωστισμό. Είναι αναγκαίο, να έχουμε εξηγήσει στο παιδί με απλό τρόπο, ήδη από το σπίτι, πόσο σημαντικό είναι κατά την περίοδο αυτή, να μην αγκαλιάζει τους φίλους του και να μην συνωστίζεται όταν περιμένει στη τουαλέτα ή στο κυλικείο. Γενικά, το παροτρύνουμε να ακολουθεί τις οδηγίες των δασκάλων και καθηγητών του σχετικά με τη τήρηση των αποστάσεων στη τάξη, τα διαλείμματα και τις σχολικές δραστηριότητες

5. Συμβουλεύουμε το παιδί μας ότι δεν πρέπει να ανταλλάζει τα δικά του αντικείμενα, όπως μολύβια, γόμες, στυλό με τους συμμαθητές του.

6. Καθημερινά, πριν φύγει το παιδί το πρωί για το σχολείο, το ελέγχουμε για τυχόν συμπτώματα ίωσης και το θερμομετρούμε. Σε περίπτωση που το παιδί μας εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα ίωσης, τότε πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να επικοινωνήσουμε με το γιατρό και με το σχολείο. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του γιατρού, ο οποίος θα κρίνει την αναγκαιότητα ή μη, κλινικής εξέτασης είτε διενέργειας test (self , rapid ή pcr) .

7. Όταν επιστρέφει το παιδί από το σχολείο, πρέπει πάντα να πλένει τα χέρια του και να αλλάζει ρούχα. Γενικά, συνίσταται τα ρούχα να πλένονται μετά από κάθε χρήση.

Spread the love