Ενημέρωση για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα Ιωάννα Χαρδαλούπα, Ψυχολόγος από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης για το θέμα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία», το οποίο υλοποιεί το σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2023-24.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης ενημέρωσης, τα παιδιά, παρακολουθώντας τμηματικά μια ταινία με θέμα ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, συζήτησαν με την Ψυχολόγο, προκειμένου να κατανοήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο και τις ενδείξεις του, να δουν τα πράγματα από την οπτική γωνία του θύτη, του θύματος και του παρατηρητή, να αναπτύξουν βασικές συμπεριφορές για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου κινδύνου και να πληροφορηθούν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας και υποστήριξης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος με τη συγκεκριμένη διαδραστική παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης συνέβαλε στο να μπορούν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να θωρακίζονται απέναντι στους κινδύνους και να προασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Spread the love