Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2022

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας. Θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό τις 14 Μαΐου 2022.
40 συνολικά χώρες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Η Αρμενία και το Μαυροβούνιο θα επιστρέψουν μετά την απουσία τους από την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Ρωσία που σχεδίαζε αρχικά να συμμετάσχει, αποβλήθηκε εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

Το Pala Alpitour, χώρος φιλοξενίας του διαγωνισμού του 2022.

Ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει χώρα την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Δεκαεπτά χώρες θα διαγωνιστούν, από τις οποίες, οι 10 που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά από κοινό και κριτικές επιτροπές, θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Δικαίωμα ψήφου σε αυτόν τον ημιτελικό, έχουν οι 17 χώρες που συμμετέχουν, μαζί με την Γαλλία και την Ιταλία, που προκρίνονται απευθείας στον τελικό, ως μέλη των “Big 5”. Η Ρωσία είχε αρχικά κληρωθεί να συμμετάσχει στο δεύτερο μισό αυτού του ημιτελικού, αλλά αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.
Ο δεύτερος ημιτελικός γίνει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. Δεκαοχτώ χώρες θα διαγωνιστούν, από τις οποίες οι 10 που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά από κοινό και κριτικές επιτροπές, θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Δικαίωμα ψήφου σε αυτόν τον ημιτελικό, έχουν οι 18 χώρες που συμμετέχουν, μαζί με την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία που ως μέλη των “Big 5”, προκρίνονται απευθείας στον τελικό.
Ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022. Είκοσι πέντε χώρες θα συμμετάσχουν συνολικά: Οι 10 που προκρίθηκαν από τον 1ο Ημιτελικό, οι 10 που προκρίθηκαν από τον 2ο, καθώς και οι “Big 5” ( Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) που προκρίνονται απευθείας. Και οι σαράντα χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ψηφίζουν στον τελικό, ασχέτως αν έχουν προκριθεί ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *