Κατερίνα Στεργιανέλλη: “Bulling @school?!” – Μια ιστορία για τον εκφοβισμό και το body shaming

 

Όταν η κοινωνική ευαισθησία συνδυάζεται με εργατικότητα και   έμφυτο ταλέντο,   τότε το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και συγκινεί. Απολαύστε την ευρηματική εικαστική αφήγηση της μαθήτριας της γ΄γυμνασίου, Κατερίνας Στεργιανέλλη, πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς και πολλές εφήβους: τον σχολικό εκφοβισμό και το  body shaming,δηλαδή την επίκριση και την περιφρόνηση, που δέχονται κάποιοι μαθητές και μαθήτριες λόγω της εμφάνισής τους.

Σε ένα εξαιρετικής αισθητικής κόμικ,  η νεαρή δημιουργός παρακολουθεί την περιπέτεια μιας  μαθήτριας στο νέο της σχολείο. Η  ηρωίδα αντιμετωπίζει την εχθρότητα και την ειρωνεία των συμμαθητών της για την εμφάνισή της, ώσπου βυθίζεται στην απελπισία και τη θλίψη. Θα καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το  δίχτυ απόρριψης, που εξυφαίνουν οι μοχθηροί “άλλοι”; Θα ανακαλύψει πώς να αγαπάει τον εαυτό της, πώς να κερδίσει την αυτοεκτίμησή της, αλλά  και πώς να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της;  Δείτε την ιστορία ή ακόμη καλύτερα διαβάστε την στην πρωτότυπη μορφή της.

Το κόμικ φιλοξενείται στο σχολείο μας σε έντυπη  μορφή,  είναι γεμάτο χρώμα, ρεαλισμό και συγκίνηση. Εκπλήσσει με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, τη δομή, την αφηγηματική αλληλουχία, τη γραφική απεικόνιση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων τους, τη σύνθεση της εικόνας και τις χρωματικές επιλογές.  Το σχολείο μας συγχαίρει τη μαθήτρια Κατερίνα Στεργιανέλλη, για την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική εργασία και την Υπεύθυνη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, Αναστασία Δουζενάκη, για το κίνητρο και την ενθάρρυνση.

Spread the love