Εθελοντική δράση

Στις 7-11-2023 ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας επισκέφθηκε «Το Σπίτι μας στο Περιστέρι» (Τεμπών, Δημητροκάλη και Δραγούμη 4). Πρόκειται για Δομή του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργεί στην πόλη μας με σκοπό την ημερήσια φροντίδα παιδιών, των οποίων οι οικογένειες  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητά τους.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία», που υλοποιεί το σχολείο μας  κατά τη σχολική χρονιά 2023-24. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τις αξίες του εθελοντισμού και η ενεργή συμμετοχή τους σε μια εθελοντική δράση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από το προσωπικό της Δομής για τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γενικότερα και της συγκεκριμένης δομής ειδικότερα.  Περιηγήθηκαν στους χώρους του «Σπιτιού» και προσέφεραν τρόφιμα και λογοτεχνικά βιβλία (που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο σχολείο μας) στα παιδιά, που θα φιλοξενηθούν εκεί.

Ελπίζουμε η επικοινωνία και η συνεργασία με «Το Σπίτι μας στο Περιστέρι» να συνεχιστεί!

Spread the love