eTwinning στο 12ο Γυμνάσιο Περιστερίου –Επίσκεψη Ιταλών μαθητών

Το σχολείο μας για δεύτερη χρονιά συνεργάζεται με το επαγγελματικό λύκειο IIS “N. Copernico A. Carpeggiani” of Ferrara, στη Φερράρα της Β. Ιταλίας και εκπονεί προγράμματα eTwinning. Με κεντρικό θέμα τον «Ενεργό Πολίτη» τη χρονιά 2015-2016 ασχοληθήκαμε με τη Νεανική Παραβατικότητα, ενώ το 2016-2017 με την Έμφυλη Βία και συγκεκριμένα τη βία σε βάρος των γυναικών.


Η επικοινωνία μας γίνεται κυρίως μέσω skype, αλλά χρησιμοποιούμε και το chatroom του eTwinning.
Το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου 2017 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την ιταλική ομάδα στην Αθήνα και να επισκεφτούμε από κοινού το ελληνικό Κοινοβούλιο, το μουσείο της Ακρόπολης και τον ιερό βράχο. Ειδικότερα, στο Κοινοβούλιο η μικτή ομάδα μας ξεναγήθηκε στην αγγλική γλώσσα σε αίθουσες με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον και κάθισε στα βουλευτικά έδρανα στην αίθουσα συνεδριάσεων. Εκεί έγινε συζήτηση για τον κοινοβουλευτικό θεσμό και τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου, ενώ επισημάνθηκαν διαφορές με το αντίστοιχο ιταλικό.


Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά και να αλληλοεπιδράσουν. Η συνεργασία των δύο σχολείων συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά.

 

Spread the love