«Σχολείο, χωρίς σκουπίδια»: Ενημέρωση των μαθητών από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

«Ανακυκλώνω στο σχολείο μου»

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων το πρόγραμμα «Σχολείο, χωρίς σκουπίδια», από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
Η συγκεκριμένη ενημερωτική παρουσίαση οργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία», που πραγματοποιεί  το σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2023-24.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να τονώσουν την οικολογική τους συνείδηση, καθώς μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος μελέτησαν τρόπους ανακύκλωσης, οι οποίοι ελαχιστοποιούν την παραγωγή απορριμμάτων και οδηγούν σε μια φιλική στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Το πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης, ώστε να την εντάξουν στον καθημερινό τρόπο ζωής τους, να προβληματιστούν για το μέλλον του πλανήτη, να καταλάβουν ότι μόνο συλλογικά μπορούν να αντιμετωπιστούν θέματα, που αφορούν την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και την διαχείριση των αποβλήτων.
Η ανταλλαγή απόψεων ενίσχυσε την ευαισθητοποίησή τους για περιβαλλοντικά θέματα, ώστε να θελήσουν και αυτοί να συμβάλουν με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Spread the love