Ενημέρωση στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της δράσης «Σχολείο ανοιχτό στη κοινωνία» καθώς και του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, από την Υπεύθυνη ΣΕΠ της Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, κ. Παναγιώτα Οικονομάκου, για τις εκπαιδευτικές οδούς μετά το Γυμνάσιο. Την ενημέρωση τίμησε με την παρουσία της η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας,  Δρ Δήμητρα Μακρή.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά τη δομή του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ, να καταλάβουν τις ιδιαιτερότητες του εξεταστικού συστήματος, ώστε με ωριμότητα να μπορέσουν να επιλέξουν την κατεύθυνση σπουδών, που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Η πληροφόρηση συντέλεσε στη διεύρυνση των επαγγελματικών επιλογών, υπέδειξε τρόπους αξιοποίησης των δεξιοτήτων και βαθύτερων ενδιαφερόντων των μαθητών. Την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά διατύπωσαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους και έλαβαν ουσιαστική υποστήριξη στο δύσκολο έργο σχεδιασμού της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Spread the love